Tárolósebesség - amikor egy kézben összpontosul minden

Flash tároló sebesség - Amikor egy kézben öszpontosul minden

Ez most itt egy szolgálati közlemény, mégpedig azért, mert mielőtt elkezdtünk foglalkozni az IBM flash tárolóival az előzetes adatgyűjtésnél gyönyörűbbnél gyönyörűbb slide-ok, videók érhetőek el, de hogy milyen sebességgel fogja kiszolgálni a kéréseket a valós életben no azzal nem sűrűn találkozik a marketinganyagokon nevelkedett nyájas olvasó.
Valószínű nem véletlen, hiszen talán nincs is két teljesen egyforma implementáció. No de mégis.
Több tároló bevezetésen túl megosztanánk pár mérési értéket, hogy ha valaki IBM Flash tároló beszerzésén gondolkozik az mégis mire számíthat.
Miért különleges az IBM Flash System?
Más gyártónak is vannak full flash tárolói, mégis van pár különbség amely alapvetően meghatározza azt hogy mi az a az origo ahonnan elindulunk.
Az IBM előnye az hogy nagy. Nagyon nagy. Van saját tervezőcsapata, saját gyára a flash modulok gyártására, s az új flash system tervezésénél az volt a koncepció, hogy fixme ne szabványos nvme felületen hanem közvetlenül a pci felületre csatlakozzanak a modulok, hja kérem, ha egy cég gyártja az alaplapot, a vezérlőt, és a flash modulokat is, úgy könnyű.
Nem utolsó szempontból van még egy különleges előnye ami szintén abból adódik, hogy a teljes gyártást egy kézben tudja tartani. Nincs csiphiány miatti szállítási probléma, vagyis rövid időn belül beszerezhető. Ezt pedig manapság nem mindenki tudja elmondani magáról.
No és akkor a mérés:
A méréshez a Microsoft által fejlesztett, nyílt forrású DiskSpd telepítés nélkül is használható verzióját használjuk fel, mely az alábbi linken érhető el:
az alábbi paraméterezéssel futtatjuk a toolt két tesztgépen egy időben:
diskspd.exe -b4K -d120 -Sh -L -o10 -t10 -w30 -c20G c:diskspdio.dat
A beállításokkal a teszt így 120 másodpercig tart, a szintetikus írás aránya 30%, az olvasás aránya 70%, a blokkméret 4 kbyte, a teszt állomány FILE_FLAG_NO_BUFFERING flag-el kerül megnyitásra. Az alkalmazás 10 szálon fut, a teszt állomány mérete 20GB, helye C:, a mérés során latency statisztika is készül.
- 2 node FS 7200, site-remote site redundáns kialakítás, HyperSwap beállításával, 32 GB-s SAN hálózat
a két tesztgép közül egy egyik a tárolóval egy vlanban, a másik egy szeparált vlanban található. Ezen értékekhez hozzá kell adni azt, hogy a hyperswap kialakítás miatt egy csomag írása akkor történik meg, ha az az a csomag mind a két tárolóra odaért.
tesztgép 1: I/O/s: 130484.26
tesztgép 2: I/O/s:52389.55
összesen: 182 873.81
- 1 node FS 5200 32 GB-s SAN hálózat
- 1 node FS 5200, ISCSI hálózat
fixmee értékeke.